Legendarne nowojorskie bary nadal podają najlepsze drinki na świecie. Prawie 1300 przepisów zawartych w tym przewodniku zdradza, w jaki sposób profesjonaliści z baru „Odeon” czy „Hudson River Club” potrafią z klasycznych drinków typu „Bloody Mary” czy „Cuba Libre” zrobić prawdziwe arcydzieła. Sam doświadczysz, że „Eye Opener”, „Mai Tai” i wiele innych egzotycznych niespodzianek potrafi sprawić Ci prawdziwą rozkosz.
Można znaleźć tu drinki alkoholowe i bezalkoholowe, nadające się na każdą okazję i zaspokajające każdy gust.
Szczegółowe wprowadzenie ze wszystkimi ważnymi informacjami, jak należy prowadzić bar; oraz sprawdzone przepisy są gwarancją sukcesu w tej dziedzinie.
„Mam sposób na przyrządzenie wspaniałego klasycznego wytrawnego Matini...”
Nicholas Mellas, barman w Gallagher's Steak House
„Prowadzenie baru jest równie stare jak sztuka grecka... To proste: każde przyjęcie potrzebuje gospodarza, który zadba, aby wszystko odbyło się najlepiej, szczególnie zatroszczy się o drinki”
Sarah Fearon, barmanka w Hi-Life Bar & Grill
„Aby być znakomitym barmanem, musisz w mistrzowski sposób przyrządzać klasyczne drinki, jak np. Martini, a jednocześnie znać najnowsze hity, takie jak Cosmopolitan.”
Billy Steel, barman z klubu '21', Hudson River Club i Mesa Grill
Można znaleźć tu drinki alkoholowe i bezalkoholowe, nadające się na każdą okazję i zaspokajające każdy gust.
Szczegółowe wprowadzenie ze wszystkimi ważnymi informacjami, jak należy prowadzić bar; oraz sprawdzone przepisy są gwarancją sukcesu w tej dziedzinie.
„Mam sposób na przyrządzenie wspaniałego klasycznego wytrawnego Matini...”
Nicholas Mellas, barman w Gallagher's Steak House
„Prowadzenie baru jest równie stare jak sztuka grecka... To proste: każde przyjęcie potrzebuje gospodarza, który zadba, aby wszystko odbyło się najlepiej, szczególnie zatroszczy się o drinki”
Sarah Fearon, barmanka w Hi-Life Bar & Grill
„Aby być znakomitym barmanem, musisz w mistrzowski sposób przyrządzać klasyczne drinki, jak np. Martini, a jednocześnie znać najnowsze hity, takie jak Cosmopolitan.”
Billy Steel, barman z klubu '21', Hudson River Club i Mesa Grill