Pełna historia piwa, od ziarna do szklanki, od chmielu do mieszkania i od browaru do baru.
Na 288 stronach pięknie wydanej książki amatorzy złotego napoju znajdą fotografie butelek, etykiet i miejsc, gdzie powstają najlepsze gatunki wszelkich odmian piwa. Czytelnik znajdzie tu rozdziały o tym jak powstaje piwo, jak dokonuje się selekcji, 10 najlepszych piw świata, opisy piw: brytyjskich, belgijskich, niemieckich, czeskich skandynawskich, francuskich, szwajcarskich, polskich i wschodnioeuropejskich, amerykańskich, azjatyckich i afrykańskich. Jest tu też spory rozdział poświęcony łączeniu piwa z jedzeniem - jakie piwo do jakiego rodzaju poczęstunku należy wybrać.
Znakomita i ciekawa lektura dla amatorów i znawców piwa.
Na 288 stronach pięknie wydanej książki amatorzy złotego napoju znajdą fotografie butelek, etykiet i miejsc, gdzie powstają najlepsze gatunki wszelkich odmian piwa. Czytelnik znajdzie tu rozdziały o tym jak powstaje piwo, jak dokonuje się selekcji, 10 najlepszych piw świata, opisy piw: brytyjskich, belgijskich, niemieckich, czeskich skandynawskich, francuskich, szwajcarskich, polskich i wschodnioeuropejskich, amerykańskich, azjatyckich i afrykańskich. Jest tu też spory rozdział poświęcony łączeniu piwa z jedzeniem - jakie piwo do jakiego rodzaju poczęstunku należy wybrać.
Znakomita i ciekawa lektura dla amatorów i znawców piwa.