Podróże kulinarne. Kuchnia meksykańska. Kolekcja "Podróże kulinarne. Tradycje, smaki, potrawy" to unikatowe połączenie praktycznej wiedzy kulinarnej z ciekawostkami pozwalającymi poznać i odczuć różnorodny klimat i tradycje kuchni każdego z 25 krajów świata. Oprócz najsłynniejszych, wartych polecenia przepisów wybranego kraju, w każdym tomie Czytelnicy poznają także sekrety tworzenia typowych dla danej kuchni smakołyków, ich historie, obyczaje biesiadowania oraz najbardziej typowe potrawy i przyprawy. Każdy tom zawiera pięć działów: Palcem po mapie - o kulinarnych regionach i ich charakterystyce. Z historia w tle - o tradycji tworzenia potraw i typowych produktach. Na talerzu - o sposobie przyrządzania najpopularniejszych dań i napojów. Wokół stołu - o tradycjach biesiadowania, etykiecie i obyczajach kulinarnych. Przepisy - wybór najciekawszych przepisów z danej kuchni. Wszystkie zamieszczone w książce przepisy są trzykrotnie sprawdzone podczas słynnych testów kulinarnych "Australian Women`s Weekly". Dzięki temu prostota wykonania i znakomity smak potraw każdego z polecanych przepisów są gwarantowane. Podróże kulinarne - światowe menu w Twoim domu. Odkryj nowe potrawy i smaki 25 kuchni świata!