Wanda Jackowska jest autorką licznych książek kulinarnych i poradników. W niniejszej publikacji przedstawia diety:
- oczyszczające organizm,
- pomagające dbać o serce,
- wzmacniające pamięć,
- zapobiegające osteoporozie,
- pomagające jadać bez soli.
Każdej z wymienionych diet został poświęcony oddzielny rozdział. Oprócz opisu i praktycznych informacji dotyczących stosowania konkretnej diety autorka prezentuje przepisy na potrawy wspomagające leczenie z wykorzystaniem łatwo dostępnych produktów. Można ułożyć z nich jadłospis na cały dzień: pierwsze i drugie śniadanie, obiad: przystawka, zupa, danie główne, podwieczorek i kolacja. Są też informacje na temat przyrządzania jedzenia w szybkowarze, naczyniach do zdrowego gotowania na parze, w kuchence mikrofalowej.
- oczyszczające organizm,
- pomagające dbać o serce,
- wzmacniające pamięć,
- zapobiegające osteoporozie,
- pomagające jadać bez soli.
Każdej z wymienionych diet został poświęcony oddzielny rozdział. Oprócz opisu i praktycznych informacji dotyczących stosowania konkretnej diety autorka prezentuje przepisy na potrawy wspomagające leczenie z wykorzystaniem łatwo dostępnych produktów. Można ułożyć z nich jadłospis na cały dzień: pierwsze i drugie śniadanie, obiad: przystawka, zupa, danie główne, podwieczorek i kolacja. Są też informacje na temat przyrządzania jedzenia w szybkowarze, naczyniach do zdrowego gotowania na parze, w kuchence mikrofalowej.