Lekarze na ogół nie interesują sięi nie przywiązują wagi do zagadnień żywienia. Tym cenniejsza jest książka dr. Stephana Rossnera. Napisana prostym i zrozumiałym dla wszystkich językiem, może pomóc lekarzom,pacjenotm i osobom, które LUBIĄ JEŚĆ. Jedzenie może być przyczyną wielu chorób, może również leczyć. Wiedza o tym jest niezbędna, gdy środki masowego przekazu przeładowane śa nieprawdizwymi informacjami i kłamliwymi reklamami. Thomas A.Edison napisał "Lekarz przyszłości nie będzie aplikował leków, lecz zainteresuje pacjenta troską o styl życia,zadba o dietę oraz o przyczyny i zapobieganie chorobom". W naturze nie ma przecież nagród ani kar, są tylko konsekwencje. Autor zaleca powróc do prostego , lecz bardzo urozmaiconego jedzenia, które dostarcza organizmowi wszystkie potrzebne dla zdrowia składniki. Poprzez prawidłowy STYL ŻYCIA osiągniemy ZDROWIE DOSKONAŁE.