- zbiór przepisów pomagających w przygotowaniu niewyszukanych, prostych, a zarazem niezwykle smacznych potraw stosownie do pory roku - autor znalazł inspirację w postaci własnego ogrodu warzywnego - ponad 100 nowych przepisów, nieco podstawowych informacji na temat uprawy oraz garść praktycznych wskazówek, dla wszystkich, którzy nabiorą ochoty na samodzielne grzebanie w ziemi! - kolejna książka brytyjskiego mistrza kuchni Jamie Olivera po: Oliver w kuchni, Gotuj z Oliverem, Lubię gotować, Moje obiady, Włoska wyprawa Jamiego Jamie Oliver doszedł do wniosku, że w poszukiwaniu nowych pomysłów nie zawsze trzeba wyruszać w daleką podróż. Czasem wystarczy zwyczajnie posiedzieć w domu, zrelaksować się i być otwartym. Ponieważ uwielbia być domu, w wiosce, gdzie się wychował, pracując w ogrodzie pod kierunkiem najwspanialszej szefowej, Matki Natury i obserwując, jak jego warzywa rosną i dojrzewają, w tym poszukał natchnienia do stwarzania coraz to nowych potraw.