Rodzinne przysmaki to wybór 50 sycących codziennych dań Kerryann Dunlop z Food Tube’a Jamiego Olivera.
„Kerryann to wielka osobowość, niezwykle ciepła, opiekuńcza, łagodna – z jej przepisami i praktycznymi wskazówkami zyskujesz masę przepisów, które będą ci służyć latami”. Jamie Oliver
Kerryann swoim rozsądnym podejściem do tworzenia przyjemnych rodzinnych przysmaków pokazuje, że z łatwością można przygotować pyszne dania, nie wydając na nie zbyt wiele. Jej liczne rady i sztuczki pozwolą wam wydobyć pełnię smaku ze świeżych, prostych i tanich produktów.
W książce przedstawia nowe wersje klasycznych dań z mięsa, ryb i warzyw: domowe paluszki rybne, miętowe purée z groszku, kalafiorowe curry z ziemniakami i ciecierzycą, kotleciki jagnięce z sałatką z bakłażana i jogurtem ogórkowo-miętowym.
Widzowie po raz pierwszy mogli ją zobaczyć jako jedną z praktykantek w Fifteen Jamiego Olivera na Channel 4. Pochodząca z Hackney we wschodnim Londynie Kerryann pracowała jako kelnerka, nim stała się uczennicą Jamiego i jej życie całkowicie się zmieniło.
Doświadczenie, które zdobyła, pracując jednocześnie jako szef kuchni i pełnoetatowa mama, sprawiło, że Rodzinne przysmaki to wyśmienity przewodnik po prostych przepisach na przysmaki dla całej rodziny.