Odkryj pasję zbierania dzikich ziół i owoców! Nigdy rozpoznawanie dzikich ziół i owoców nie było tak łatwe, a zbieranie tak przyjemne, dzięki podziałowi według miejsc występowania i pory zbiorów oznaczonych kodem kolorów. Lebiodka świetnie czuje się na suchych łąkach, smaczną pokrzywę można znaleźć w lesie, kwiaty maku polnego należy zbierać przed południem, czosnek niedźwiedzi łatwo pomylić z jego trującym sobowtórem – konwalią… 140 gatunków jadalnych dzikich ziół i owoców oraz ich trujących sobowtórów według typowych miejsc ich występowania (w lesie, na łące, nad wodą, na polu, na drzewach i krzewach) oraz według pory zbiorów. Nowatorska forma i maksimum treści: • opis, występowanie, zastosowanie i ostrzeżenia, • ponad 200 zdjęć i 206 rysunków, • rady, jak prawidłowo rozpoznawać i zbierać rośliny, • przepisy, jak stosować dzikie zioła i owoce.