Jagody goji wywodzą się z Azji, gdzie ich dobroczynne właściwości znane są już od tysięcy lat. Zaliczane do superżywności, są jednymi z najzdrowszych owoców świata. Potwierdza to wielu ekspertów i dietetyków, argumentując to ogromną ilością składników odżywczych, które w sobie skrywają. Zawierają nie tylko substancje witalne, ale są także wyjątkowo silnym antyoksydantem, który zwalcza wolne rodniki i działa na nas odmładzająco. Mają w sobie trzykrotnie więcej witaminy C niż pomarańcze i więcej witamin z grupy B niż jakikolwiek inny rodzaj jagód. Ich skład uzupełnia 18 różnych aminokwasów, 21 pierwiastków śladowych, składniki mineralne żelazo, wapń, cynk, selen nienasycone kwasy tłuszczowe oraz flawonoidy. Zapewnia im to czołowe miejsce wśród najpopularniejszych roślin leczniczych.
Dzięki tej książce dowiesz się, na jakie choroby i schorzenia skutecznie działają jagody goji oraz jaką ich ilość powinieneś spożywać. Są one nie tylko idealne dla diabetyków czy osób z chorobami serca i artretyzmem, ale również poleca się je w walce z rakiem. Ponadto skutecznie przeciwdziałają spadkom odporności, a także pomagają wyregulować ciśnienie krwi oraz poziom cholesterolu i cukru. W publikacji znajdziesz również przepisy na przepyszne smoothie z wykorzystaniem tych zdrowych owoców. Nauczysz się samodzielnie uprawiać jagody goji. Zrozumiesz także, dlaczego wgwiazd, zarówno polskich, jak i Hollywood, zachwala ich niezwykłe działanie, słusznie uznając je za prawdziwy cud natury.
Sięgnij po najzdrowsze owoce świata!