Ponad sto niezwykłych przepisów na trunki z ziół, owoców, kwiatów i nie
tylko!
Są tacy, którzy twierdzą, że wino robi się tylko z winogron. Ta książka
może zmienić ich punkt widzenia. Wyrób win z owoców, warzyw, kwiatów,
ziaren, miodu i ziół to hobby z tradycjami, które właśnie przeżywa swój
renesans. Produkcja trunków z tych oryginalnych składników jeszcze nigdy
nie była tak prosta!
W książce znajdziesz proste przepisy na wyśmienite trunki, m.in. wino
brzoskwiniowe, truskawkowe, migdałowe, z aksamitek, wytrawny miód, miód
wiśniowy, czerwone wino żurawinowe, wino ze strąków groszku, krupnik
cytrynowo-tymiankowy lub miód z dzikiej róży.
Przepisy zawarte w książce są idealne dla tych, którzy stawiają pierwsze
kroki w domowym wyrobie trunków. Dla bardziej doświadczonych winiarzy
będą one ucieczką od tradycyjnych receptur.