Autor przedstawia kompletny poradnik przygotowywania wszelkiego rodzaju
kiełbas: wołowych i wieprzowych, w osłonkach i bez, drobiowych i z
dziczyzny, wędzonych, fermentowanych i wielu innych. Podaje dokładne
instrukcje, jak mielić mięso, napełniać osłonki, wędzić i doprawiać
kiełbasy. Książka zawiera rozdziały poświęcone wyposażeniu,
bezpieczeństwu żywności oraz metodom parzenia i wędzenia kiełbas.
Znajdziesz tu przepisy na kiełbasę polską, a także na kiełbaski
wiedeńskie, niemiecką bratwurst, grecką laukonikę, chorizo, salami i
wiele innych – w sumie 100 różnych przepisów na kiełbasy.Nigdzie
tego nie znajdziesz. Każdy, kto poważnie myśli o domowym wyrobie
kiełbas, po prostu połknie tę książkę.Książka
ta to wspaniały i przyjazny poradnik, godny polecenia wszystkim ambitnym
amatorom.