Każdy z nas marzy o płaskim brzuchu. Dzięki tej książce dowiesz się jak to osiągnąć przy pomocy rewolucyjnej metody, która wyłączy u Ciebie geny odpowiedzialne za tycie i pomoże Ci utrzymać szczupłą sylwetkę do końca życia. Bestsellerowy autor New York Timesa analizuje wyniki najnowszych badań, które ujawniają sekret szczupłych osób i podaje przyczyny, dla których część ludzi nie może stracić na wadze, bez względu na to jak bardzo się stara. Wyjaśnia dlaczego niektóre pokarmy aktywują nasze geny tycia, powodując pozornie nieodwracalne przybieranie na wadze oraz prezentuje dziewięć produktów wyłączających powyższe geny i umożliwiających utratę wagi. Przedstawia skuteczne metody atakowania tłuszczu na poziomie genetycznym, bez ograniczania kalorii i przesiadywania godzinami na siłowni. Trafiają one w samo źródło problemu, czyli najgroźniejszą tkankę tłuszczową – tłuszcz trzewny, który kryje się w Twoim brzuchu. To on powoduje stany zapalne, które mogą doprowadzić do wystąpienia chorób takich jak: cukrzyca, choroba Alzheimera, zapalenie stawów, choroby serca i nowotwory. Ponadto niszczy tkankę mięśniową, zwiększa ryzyko wystąpienia depresji i zmniejsza potencję. Autor podpowie Ci jak podkręcić metabolizm, skończyć ze wzdęciami i zaprowadzić ład w układzie pokarmowym. Dzięki specjalnie opracowanemu menu, pięćdziesięciu sprawdzonym przepisom i podręcznej liście zakupów, zapewnisz sobie maksimum przyjemności i minimum gotowania. Uwolnisz się od uczucia ciężkości, ograniczania swojego jadłospisu, kolejnych cudownych diet oraz stresu. Pożegnaj tłuszcz i poznaj smak wolności.