Pięknie nakryty stół jest doskonałym uzupełnieniem wykwintnego posiłku. Podkreśla odświętność chwili i jest wyrazem naszego szacunku dla zaproszonych gości. Nie potrzeba jednak szczególnej okazji, by przygotować stołową dekorację. Wszak nawet skromnej kolacji z przyjaciółmi można nadać interesującą oprawę - zaś uczta dla oczu znakomicie dopełni ucztę dla żołądka! W książce znajdziesz wiele propozycji: jak rozsadzić gości, jak składać serwetki, jak przygotować karty dań, zrobić podkładki, stroiki, bileciki z imionami, a także wiele rad na temat dekorowania stołu na różne okazje, m.in. na Boże Narodzenie, Wielkanoc, sylwestra, wieczór panieński i kawalerski, parapetówkę, narodziny dziecka, stolik brydżowy czy do "małej czarnej", przyjęcie przy grillu, damską herbatkę, przekąskę z przyjaciółmi, wieczorek wspomnień.