Wczesne lato w Zielonej Górze, niewielkim mieście zachodniej Polski. Kucharz, znanej restauracji serwującej kuchnię francuską znajduje w zamrażarce rozczłonkowane ciało nieznanej kobiety. Za rozwikłanie tej sprawy bierze się Wydział Kryminalny Komendy Miejskiej, na czele z panią inspektor Agnieszką Wiertelak. Śledztwo jest skomplikowane, a podejrzanych coraz więcej. Czy zamieszany jest w to właściciel lokalu, Michael Giroud i jego pracownicy? Kim jest sama ofiara? Czy starsza aspirant Anna Włodarczyk, marząca o awansie, poradzi sobie z zadaniami i poukłada przy okazji swoje życie osobiste? Do ekipy zostaje włączony komisarz Piotr Tonder, który po ostatnim śledztwie przebywa na zwolnieniu chorobowym. Rozpoczyna swoje prywatne dochodzenie, które ma pomóc w złapaniu bestialskiego mordercy. Czy danie główne będzie smakować rozwiązaniem zagadki?