Wspaniałe, odżywcze i wyraziste dania na każdą okazję. Ponad 140 przepisów na zdrowe posiłki z ryżem.
Receptury przedstawione na kolorowych fotografiach w pełni oddają wygląd gotowego dania.
Ryż stanowi podstawę wyżywienia ponad połowy ludzkości i na całym świecie uprawia się kilka tysięcy jego odmian.
Ma to głębokie uzasadnienie, ponieważ ryż jest produktem zdrowym i pożywnym. Oprócz wartości odżywczych ma także walory smakowe. Jest pyszny i stanowi podstawę szerokiej gamy potraw – od takich jak risotto czy paella i jambalaya, po sushi, pilaw i puddingi.
W tej książce przedstawiamy ponad 140 przepisów pochodzących z bogatej tradycji kuchni całego świata. Przystosowaliśmy je do współczesnych wymagań i wyjaśniamy wszelkie techniki przygotowania oraz omawiamy składniki (w razie konieczności sugerując, czym można je zastąpić).
Receptury przedstawione na kolorowych fotografiach w pełni oddają wygląd gotowego dania.
Ryż stanowi podstawę wyżywienia ponad połowy ludzkości i na całym świecie uprawia się kilka tysięcy jego odmian.
Ma to głębokie uzasadnienie, ponieważ ryż jest produktem zdrowym i pożywnym. Oprócz wartości odżywczych ma także walory smakowe. Jest pyszny i stanowi podstawę szerokiej gamy potraw – od takich jak risotto czy paella i jambalaya, po sushi, pilaw i puddingi.
W tej książce przedstawiamy ponad 140 przepisów pochodzących z bogatej tradycji kuchni całego świata. Przystosowaliśmy je do współczesnych wymagań i wyjaśniamy wszelkie techniki przygotowania oraz omawiamy składniki (w razie konieczności sugerując, czym można je zastąpić).