Świeże borowiki, kurki czy maślaki kryją w sobie obietnicę prawdziwej rozkoszy dla podniebienia. Przekonaj się, ile pysznych dań można z nich przyrządzić!
A jeśli zrobisz zapasy, aromatem leśnych grzybów będziesz się cieszyć przez cały rok: ususzone latem prawdziwki uszlachetnią wigilijny barszcz, a marynowane podgrzybki podasz na imieninowym przyjęciu. Z niezawodnymi pieczarkami czy boczniakami uda się każde danie. Warto sięgnąć też po grzyby egzotyczne, np. mun i shiitake. W książce oprócz przepisów znajdziesz wskazówki, jak zbierać grzyby i jak przygotować zapasy do spiżarni.
A jeśli zrobisz zapasy, aromatem leśnych grzybów będziesz się cieszyć przez cały rok: ususzone latem prawdziwki uszlachetnią wigilijny barszcz, a marynowane podgrzybki podasz na imieninowym przyjęciu. Z niezawodnymi pieczarkami czy boczniakami uda się każde danie. Warto sięgnąć też po grzyby egzotyczne, np. mun i shiitake. W książce oprócz przepisów znajdziesz wskazówki, jak zbierać grzyby i jak przygotować zapasy do spiżarni.