Podzielona na działy takie jak: ciasta, tarty i tartaletki, ciastka i muffiny, Torty i ciasta z kremem, Wielkanoc, czekolada, lody i trufle, słodkie dania, Owoce, spiżarnia, klasyka, boże narodzenie, Desery regionalne oraz domowa piekarnia.
Każda receptura w książce opatrzona jest poziomem trudności od poziomu łatwego po poziom mistrzowski, ilości porcji jakie wychodzą z podanych proporcji, czasie przygotowania oraz w przypadku ciast wielkości formy.
Książka ponadto opatrzona jest przelicznikiem miar i wag kuchennych podzielonych w zależności od szklanki, łyżki czy łyżeczki.
Każda receptura w książce opatrzona jest poziomem trudności od poziomu łatwego po poziom mistrzowski, ilości porcji jakie wychodzą z podanych proporcji, czasie przygotowania oraz w przypadku ciast wielkości formy.
Książka ponadto opatrzona jest przelicznikiem miar i wag kuchennych podzielonych w zależności od szklanki, łyżki czy łyżeczki.