Ciasta wytrawne

Alina Stradecka, Aleksandra Chomicz
Ciasta wytrawne
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Croissanty, przepyszne vol-au-vent, czyli delikatne babeczki w kształcie gniazdka, wypełnione grzybowym nadzieniem, włoska pizza na wiele sposobów, słynny przysmak Francuzów quiche – kruche ciasto pokryte najróżniejszymi składnikami: boczkiem, serem czy kurkami, i zalane masą jajeczną...
W książce znajdziemy przepisy na światowe przysmaki, ale też na dania od dawna znane w naszej kuchni: babkę ziemniaczaną, wigilijny pieróg, kulebiak, rozmaite pierożki i paszteciki. Przyjemność dla oczu i podniebienia!
Data wydania: 2010-08-01
ISBN: 978-83-247-1931-0, 9788324719310
Wydawnictwo: Świat Książki
Stron: 192

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Książka Ciasta wytrawne nie ma jeszcze recenzji. Znasz ją? Może napiszesz kilka słów dla innych Kanapowiczów?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Ciasta wytrawne. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl