Podróże kulinarne. Kuchnia chińska. Kolekcja „Podróże kulinarne. Tradycje, smaki, potrawy” to unikatowe połączenie praktycznej wiedzy kulinarnej z ciekawostkami pozwalającymi poznać i odczuć różnorodny klimat i tradycje kuchni każdego z 25 krajów świata. Oprócz najsłynniejszych, wartych polecenia przepisów wybranego kraju, w każdym tomie Czytelnicy poznają także sekrety tworzenia typowych dla danej kuchni smakołyków, ich historie, obyczaje biesiadowania oraz najbardziej typowe potrawy i przyprawy. Każdy tom zawiera pięć działów: Palcem po mapie – o kulinarnych regionach i ich charakterystyce. Z historia w tle – o tradycji tworzenia potraw i typowych produktach. Na talerzu – o sposobie przyrządzania najpopularniejszych dań i napojów. Wokół stołu – o tradycjach biesiadowania, etykiecie i obyczajach kulinarnych. Przepisy – wybór najciekawszych przepisów z danej kuchni. Wszystkie zamieszczone w książce przepisy są trzykrotnie sprawdzone podczas słynnych testów kulinarnych „Australian Women's Weekly”. Dzięki temu prostota wykonania i znakomity smak potraw każdego z polecanych przepisów są gwarantowane. Podróże kulinarne – światowe menu w Twoim domu. Odkryj nowe potrawy i smaki 25 kuchni świata!