Air Fryer dla początkujących

Paweł Loroch
8 /10
Ocena 8 na 10 możliwych
Na podstawie 1 oceny kanapowicza
Air Fryer dla początkujących
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie
8 /10
Ocena 8 na 10 możliwych
Na podstawie 1 oceny kanapowicza

Opis

Pierwsza w Polsce książka z przepisami do Air Fryera.

Sto autorskich pomysłów na wyjątkowe i łatwe do przygotowania dania znanego dziennikarza kulinarnego Pawła Lorocha, opatrzonych pięknymi zdjęciami, zabawnymi anegdotami i grafikami autora.

Niepowtarzalne poczucie humoru, pasja gotowania wyniesiona do rangi sztuki. Nie tylko mięsa...
Data wydania: 2024-10-23
ISBN: 978-83-8343-448-3, 9788383434483
Wydawnictwo: Harde
Stron: 356
dodana przez: jorja

Autor

Paweł Loroch Paweł Loroch
Urodzony 5 marca 1979 roku w Polsce (Warszawa)
Paweł Jerzy Loroch – polski dziennikarz, publicysta, krytyk i juror kulinarny, kucharz telewizyjny, autor książek i gier planszowych, konferansjer. Ukończył klasę o profilu lingwistycznym w XXXV Liceum Ogólnokształcącym im. B. Prusa w Warszawie. Stu...

Pozostałe książki:

Air Fryer dla początkujących Atlas kanapek świata Dania na piątki Warszawa w obiektywie
Wszystkie książki Paweł Loroch

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Książka Air Fryer dla początkujących nie ma jeszcze recenzji. Znasz ją? Może napiszesz kilka słów dla innych Kanapowiczów?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Opinie i dyskusje

@jorja
2024-12-01
8 /10
Przeczytane

Air – zdrowo, szybko, smacznie!

Na samym wstępie muszę zaznaczyć, że całkowicie zgadzam się z Autorem, że polska nazwa dla Air Fryer, czyli frytkownica beztłuszczowa brzmi po prostu okropnie. Nie dość, że mało apetycznie i przekonująco, to jeszcze kojarzy się tylko z jednym daniem, a właściwie dodatkiem. To mylące i krzywdzące, ponieważ w tym małym piecu można wyczarować istne cuda i zapomnieć o piekarniku. Potrawy z Air są zdrowsze, bo z minimalną ilością tłuszczu. Robią się szybciej, przez co zaoszczędza się czas w kuchni, daje też pewne oszczędności, jeśli chodzi o prąd. Udka z tej magicznej maszyny są cudownie kruche i soczyste ze skórką, która rozpływa się w ustach i zrobione w 40 min, a nie przez półtorej godziny. Jestem zachwycona tym wynalazkiem i dlatego skusiłam się na książkę dziennikarza i popularyzatora domowej sztuki kulinarnej Pawła Lorocha, który również pozwolił sprzętowi zamieszkać w swojej kuchni.

Publikacja nie tylko przekazuje sporą wiedzę jak należycie obchodzić się ze sprzętem, by potrawy zachowały wszelkie swoje smakowe i zdrowotne walory, ale również jak można się dobrze bawić podczas przyrządzania posiłków. Są zabawne anegdoty, dowcipne ilustracje, zdjęcia, od których rośnie apetyt. Przepisów kulinarnych jest bez liku podzielonych na działy:

1. Piekarnictwo (np. ciasta na pizzę, chleby, bułeczki)

2. Cukierenka (np. serniki, drożdżówki, kokosanki)

...

× 21 | Komentarze (1) | link |

Cytaty z książki

O nie! Książka Air Fryer dla początkujących. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl