Michael Pollan
Zostań fanem autora:

Michael Pollan

Autor, 70 lat 6 czytelników
7.3 /10
7 ocen z 4 książek,
przez 7 kanapowiczów
Urodzony 6 lutego 1955 roku w USA (Long Island, Nowy Jork)
Amerykański pisarz, dziennikarz, działacz społeczny, profesor dziennikarstwa na Uniwersytecie Kalifornijskim w Berkeley specjalizujący się w tematyce żywienia i produkcji żywności, Michael Pollan, pracujący w „The New York Times Magazine”, jest autorem kilku bestsellerowych książek właśnie z tej dziedziny. Jego publikacje często bulwersują środowisko dietetyków, ale także i amerykańskich konsumentów. Od dwóch lat na liście najpoczytniejszych książek w USA firmowanych przez NYT figuruje jego ostatnie dzieło: „W obronie jedzenie. Manifest wszystkożercy

Książki

Jak jeść - przewodnik konsumenta
Jak jeść - przewodnik konsumenta
Michael Pollan
7/10

Michael Pollan zasłynął jako twórca książek o tematyce kulinarno- żywieniowej. Jego dzieła „ W obronie jedzenia” oraz „The Omnivore’s Dilemma” zostały uhonorowane James Beard Award, nazywaną „Kulinarn...

Jak zmienić swój umysł
2 wydania
Jak zmienić swój umysł
Michael Pollan
8/10

Jedna z 10 najlepszych książek 2018 roku wg New York Times Book Review. Słynny amerykański dziennikarz, Michael Pollan, zabiera nas w fascynująca podróżą po historii badań nad psychodelikami, któr...

Odmienne stany roślinności
Odmienne stany roślinności
Michael Pollan
8/10

Bestseller „New York Timesa” Michael Pollan w swojej książce Odmienne stany roślinności. Jak psychoaktywne rośliny wpływają na nasz umysł przedstawia odwieczne i głębokie związki ludzi z roślinami...

W obronie jedzenia manifest wszystkożerców
W obronie jedzenia manifest wszystkożerców
Michael Pollan
6/10

Książka, która była w latach 2008-2009 nr 1 wielu listach bestsellerów na Zachodzie, kwestionuje współczesny sposób odżywiania się oparty na żywności przetworzonej, którą kupuje się w sklepach. Autor ...

Magia gotowania
Magia gotowania
Michael Pollan

Bestsellerowa książka, która zainspirowała Netflix do stworzenia serialu „W kuchni” W dzisiejszym świecie coraz mniej ludzi poświęca czas na przygotowywanie posiłków. Mimo tego liczne programy kulinar...

Podziel się pierwszym cytatem autora z innymi Kanapowiczami!
Dodaj pierwszy cytat!

Komentarze

© 2007 - 2025 nakanapie.pl