Wiele pań domu umie i lubi piec szybkie, smaczne ciasta owocowe, a także te bardziej pracochłonne słodkości. Lecz ostatnio coraz częściej poszukiwane są przepisy na wypieki pikantne, które mogą być or...
Początek lata to nie tylko długie i ciepłe dni, lecz także obfitość różnych owoców. Domowe przetwory nie tylko świetnie wzbogacają śniadaniowe menu czy podwieczorek, lecz często stanowią smakowity dod...
Jesienna obfitość świeżych i dorodnych warzyw i owoców sprzyja różnorodnemu komponowaniu potraw. W kolejnym tomiku kulinarnym obok ciekawych receptur na pyszne sałatki, zupy i drugie dania, czytelnik ...
Sezon owocowy w pełni. Piękne dorodne owoce najlepiej smakują na surowo. Ale aby wzbogacić nasz jadłospis o cenne witaminy, chętnie sięgamy po nie i dodajemy do przygotowywanych potraw. Drób, a szczeg...
Ziemniaki - znane w Polsce także pod nazwami grule, rzepy, kartofle, pyry - to jedno z najpopularniejszych warzyw na świecie. Swoją karierę zawdzięczają przede wszystkim wszechstronnemu zastosowaniu w...
W ostatnich latach na naszych stołach ogromną karierę zrobiły sałatki i surówki. Jemy je w świątek i piątek, rano i wieczorem; urządzamy wytworne przyjęcia, na których serwuje się potrawy wyłącznie te...
Tomik przeznaczony specjalnie dla entuzjastów słodkich wypieków, a więc znacznej większości z nas. Któż bowiem odmówi małego kawałka wspaniałego tortu z masą pomarańczowo-migdałową czy lekkiego torcik...
Ryż to druga, po pszenicy, pod względem znaczenia roślina zbożowa. Ogromna popularność ryżu wynika z łatwości jego przechowywania oraz różnorodności potraw, jakie można z niego przyrządzić. Autorka w ...