Halina Jachowska

Autorka
Zostań fanem autorki:

Książki

Ciasta i ciasteczka na ostro
Ciasta i ciasteczka na ostro
Halina Jachowska

Wiele pań domu umie i lubi piec szybkie, smaczne ciasta owocowe, a także te bardziej pracochłonne słodkości. Lecz ostatnio coraz częściej poszukiwane są przepisy na wypieki pikantne, które mogą być or...

Dżemy,konfitury,powidła
Dżemy,konfitury,powidła
Halina Jachowska

Początek lata to nie tylko długie i ciepłe dni, lecz także obfitość różnych owoców. Domowe przetwory nie tylko świetnie wzbogacają śniadaniowe menu czy podwieczorek, lecz często stanowią smakowity dod...

Kuchnia jesienią
Kuchnia jesienią
Halina Jachowska

Jesienna obfitość świeżych i dorodnych warzyw i owoców sprzyja różnorodnemu komponowaniu potraw. W kolejnym tomiku kulinarnym obok ciekawych receptur na pyszne sałatki, zupy i drugie dania, czytelnik ...

Potrawy z owocami
Potrawy z owocami
Halina Jachowska

Sezon owocowy w pełni. Piękne dorodne owoce najlepiej smakują na surowo. Ale aby wzbogacić nasz jadłospis o cenne witaminy, chętnie sięgamy po nie i dodajemy do przygotowywanych potraw. Drób, a szczeg...

Pyry, ziemniaki, kartofle
Pyry, ziemniaki, kartofle
Halina Jachowska
Seria: Encyklopedia gotowania

Ziemniaki - znane w Polsce także pod nazwami grule, rzepy, kartofle, pyry - to jedno z najpopularniejszych warzyw na świecie. Swoją karierę zawdzięczają przede wszystkim wszechstronnemu zastosowaniu w...

Sałatkowa uczta
Sałatkowa uczta
Halina Jachowska

W ostatnich latach na naszych stołach ogromną karierę zrobiły sałatki i surówki. Jemy je w świątek i piątek, rano i wieczorem; urządzamy wytworne przyjęcia, na których serwuje się potrawy wyłącznie te...

Torty ciasta przekładane rolady
Torty ciasta przekładane rolady
Halina Jachowska
Seria: Encyklopedia gotowania

Tomik przeznaczony specjalnie dla entuzjastów słodkich wypieków, a więc znacznej większości z nas. Któż bowiem odmówi małego kawałka wspaniałego tortu z masą pomarańczowo-migdałową czy lekkiego torcik...

Łatwe i szybkie potrawy z ryżu. Encyklopedia gotowania
Łatwe i szybkie potrawy z ryżu. Encyklopedia gotowania
Halina Jachowska
Seria: Encyklopedia gotowania

Ryż to druga, po pszenicy, pod względem znaczenia roślina zbożowa. Ogromna popularność ryżu wynika z łatwości jego przechowywania oraz różnorodności potraw, jakie można z niego przyrządzić. Autorka w ...

Serie i Cykle

Podziel się pierwszym cytatem autora z innymi Kanapowiczami!
Dodaj pierwszy cytat!

Komentarze

© 2007 - 2024 nakanapie.pl