W publikowanych recepturach polecany jest głównie miód wielokwiatowy, który obok akacjowego i lipowego należy do miodów o specyficznym składzie, smaku i zapachu. Miody te nadają nalewkom szczególne wa...
W książce zawarto 131 przepisów na potrawy z ziemniaków, które są najbardziej popularnym w Polsce warzywem i stanowią, wraz z przetworami zbożowymi, podstawę naszego wyżywienia. Czytelnik znajdzie prz...
Tradycyjne gotowanie staje się coraz bardziej passé. Teraz, zarówno znawcy od zdrowego żywienia, jak i smakosze różnej maści zachęcają do zamiany wody na parę. Bowiem żywność poddana takiej właśnie ob...
Autor specjalizuje się w upowszechnianiu osiągnięć nauki i przodującej praktyki rolniczej. Od ponad ćwierć wieku, oprócz redagowania czasopism i publikowania artykułów prasowych, zajmuje się pisaniem ...
Wino wyrabiać można niemal ze wszystkich owoców. W tej niewielkiej książeczce znajdą Państwo opis głównych zasad postępowania przy sporządzaniu tego boskiego nektaru oraz przepisy na doskonałe smakowo...