Deser to smakowite ukoronowanie głównego posiłku, a przygotowanie deseru to także sztuka i wizytówka każdej pani domu. Nasza książka zawiera 80 przepisów na delikatne kremy, musy, budynie, sorbety, w...
Czy uda mi się upiec sernik lepszy od sernika mojej mamy? Albo ciasto orzechowe smaczniejsze od orzechowca babci? Najchętniej zaskoczyłabym obie doskonałą, soczystą tartą jabłkową własnego wypieku? S...
Ciasta bez pieczenia - super alternatywa nie tylko na lato. Są tak proste do zrobienia! Biszkopt, keks czy wafle jako spód ułożone na dnie formy w całości lub pokruszone i do tego twarożek, śmietana, ...
Ponad 400 cennych rad i wskazówek samego Dr. Oetkera! Jak uratować przesolony rosół? Jak przechowywać pieczywo? Jak faszerować canelloni? Co zrobić, gdy przypali się sos, a przy stole czekają niecierp...
W prezentowanej tu Państwu książce wszystko dotyczy drobiu - kurcząt, perliczek, indyków, kaczek, gęsi, gołębi czy przepiórek. Wzbogaćcie więc Państwo swój jadłospis oryginalnymi przepisami i wspaniał...
Drogi Czytelniku - od Ciebie zależy, czy następny wieczór przy grillu stanie się czymś zupełnie wyjątkowym. Ta książka Ci w tym pomoże. Dowiesz się z niej, jak np. zwykła kiełbasa zamieni się w wyrafi...
Zachęca do eksperymentów kulinarnych, do samodzielnego wykonywania słodkich smakołyków i jednocześnie gwarantuje sukces nawet początkującym „cukiernikom”. Kolorowy przewodnik po różnorodnym i bogatym ...
Dla amatorów prawdziwej, wyrafinowanej kuchni chińskiej, jest ona bezwarunkowo najlepsza na świecie. W naszej książce znajduje się ponad 70 oryginalnych, sprawdzonych, łatwych do zrealizowania przepis...
Tematem tej książki jest nowoczesny sposób przyrządzania posiłków, czyli szybkiego i energooszczędnego gotowania (świeżych produktów), podgrzewania (gotowych potraw) i rozmrażania pożywienia. Prawie 1...
Masz od czasu do czasu ochotę na pożywne danie mięsne? Chcesz zaskoczyć gości wyjątkową potrawą? Nie wiesz, co zrobić na obiad? Przedstawiamy 260 propozycji dań z wieprzowiny, wołowiny, cielęciny, dzi...
Kto chciałby poszerzyć swą wiedzę o przetworach owocowych i warzywnych, znajdzie tu cenne informacje. Książka ta jest niezastąpiona dla wszystkich, którzy - pielęgnując tradycje - chcieliby poznać now...
Na tę książkę czekali wszyscy miłośnicy zapiekanek! Oto 110 przepisów z różnych stron świata – od Włoch po Daleki Wschód. Pożywne mięsne zapiekanki to wykwintna i pomysłowa potrawa. Raz są podane jako...
Co zrobić, żeby panierowany sznycel był chrupiący? Jak upiec delikatną, soczystą pieczeń? Czy zawijanie gołąbków jest trudne? Szkoła gotowania Dr. Oetkera jest przeznaczone dla wszystkich, którzy chc...
Torty kojarzą się często z ciastem mdłym, przełożonym tłustym, bardzo słodkim kremem. Tymczasem tort może być prawdziwym rajem dla podniebienia i nie koniecznie musi gwałownie zwiększać nasz poziom ch...
Książka ta doradza, jak przygotować i udekorować zimne dania i przekąski. Najwspanialszą cechą prezentowanego korowodu zimnych smakołyków jest to, że przygotowanie ich jest tak proste, iż nie utrudzi ...
Minimum wysiłku, maksimum smaku! Po prostu ugotuj makaron, dodaj warzywa, mięso lub rybę i pyszny obiad gotowy. Oto kilkadziesiąt dań do zrobienia w niecałe 30 minut! W książce: ● rady dotyczące przyg...
A teraz coś na łyżkę! Na początek 10 hitów – najsmaczniejsze zupy polskie i naszych sąsiadów. Zaczniemy od klasycznej kartoflanki, następnie delikatna zupa drobiowa, a skończymy na wegetariańskiej ...