Andrzej Polan
Zostań fanem autora:

Andrzej Polan

Autor
Pracował jako szef kuchni najbardziej prestiżowych hoteli w Polsce. Wydał książkę "Kuchnia Polana w obiektywie Wellmana" ze swoimi najlepszymi przepisami. Od 2003 r. pisze artykuły i przygotowuje sesje zdjęciowe dla czasopism o tematyce kulinarnej. Występuje także w programach o tematyce kulinarnej (Kuchnia+, TVN).

Miał okazję gotować dla wielu utytułowanych gości: Głów Państw, Ambasadorów, Rodziny Królewskiej z Norwegii, a także dla uczestniczek Finału Miss World, najlepszych kolarzy świata, drużyn piłkarskich czy gwiazd.

Jest szefem kuchni i właścicielem zarazem w restauracji Mała Polana Smaków w Warszawie.

Książki

Cztery pory roku na Polanie Smaków
Cztery pory roku na Polanie Smaków
Andrzej Polan

Dawniej kuchnią rządził odwieczny rytm czterech pór roku. Gotowało się z tego, co było akurat dostępne, a na pewne smaki trzeba było czekać przez cały rok. Andrzej Polan, utytułowany szef kuchni, kt...

Doradca smaku 3
Doradca smaku 3
Andrzej Polan

W książce znajduje się 80 różnorodnych przepisów zebranych w 3 działach: z pieca, z patelni, z garnka. Część dań powstawała na oczach widzów programu "Doradca smaku", a część autor przygotował specjal...

Kuchnia Polana w obiektywie Wellmana
Kuchnia Polana w obiektywie Wellmana
Krzysztof Wellman, Andrzej Polan

Nowe pomysły na domowe kulinarne szaleństwo. Książka jest inspiracją dla zapracowanych singli. Ale przecież nie samą pracą żyjemy. Poza nią mamy jeszcze (i na szczęście) swoich znajomych i przyjaciół...

Polana smaków
Polana smaków
Andrzej Polan, Krzysztof Wellman

Najnowsza książka Andrzeja Polana to opowieść, która toczy się wokół stołu. Znany szef kuchni czerpie inspirację z polskiej tradycji kulinarnej, ale w jej nowym, lekkim wydaniu. To jego znak firmow...

Podziel się pierwszym cytatem autora z innymi Kanapowiczami!
Dodaj pierwszy cytat!

Komentarze

© 2007 - 2024 nakanapie.pl