Zupy zajmowały i nadal zajmują bardzo ważne miejsce w polskiej kuchni domowej. Większość z nas wręcz nie wyobraża sobie obiadu bez zupy, zwłaszcza w porze jesiennych i zimowych chłodów. Proponujemy zupy, które są zgodnie z tendencjami nowoczesnej kuchni i zaleceniami dietetyków – znacznie lżejsze niż te z przedwojennych książek kucharskich i notesów naszych babć, a równie smakowite. Nie zrezygnowaliśmy oczywiście z bardzo u nas lubianych zup gęstych, sycących, pożywnych, które zwykle podaje się jako jedyne danie obiadowe.
Oprócz wielu popularnych polskich zup znajdziecie tu Państwo zupy z różnych regionów świata i sosy, które stanowią niezastąpiony dodatek do wielu potraw, podnosząc ich wartości smakowe i odżywcze. W sumie ponad 160 przepisów na zupy i sosy, które urozmaicą nasz jadłospis. Pracując nad tą książką, staraliśmy się tak dobrać przepisy, aby zadowolić osoby o bardzo różnych potrzebach, gustach i możliwościach.
Oprócz wielu popularnych polskich zup znajdziecie tu Państwo zupy z różnych regionów świata i sosy, które stanowią niezastąpiony dodatek do wielu potraw, podnosząc ich wartości smakowe i odżywcze. W sumie ponad 160 przepisów na zupy i sosy, które urozmaicą nasz jadłospis. Pracując nad tą książką, staraliśmy się tak dobrać przepisy, aby zadowolić osoby o bardzo różnych potrzebach, gustach i możliwościach.