Zapewnij swojemu maluchowi najlepszy start w życiu, karmiąc go według prostych przepisów stworzonych przez Shazi Visram – założycielkę i dyrektor generalną Happy Family Organics, jednej z najszybciej rozwijających się firm promujących ekologiczną żywność w USA, a także Cricket Azimę – założycielkę i dyrektor generalną Creative Kitchen oraz słynną szefową kuchni. Książka kucharska Zdrowe dania dla bobasów i brzdąców w nowoczesny, rozsądny i przystępny sposób zapoznaje z promowanymi przez Shazi zasadami odżywiania dzieci od czwartego miesiąca do trzeciego roku życia. Znajdziesz tu ponad siedemdziesiąt łatwych przepisów opartych na doskonałych, naturalnych składnikach. Przepisy dla bobasów (4–12 miesięcy) Zaczynamy od prostych oraz wieloskładnikowych purée z warzyw i owoców, włącznie z przebojową kombinacją szpinaku, mango i gruszki, a kończymy na potrawach z komosy ryżowej, szałwii hiszpańskiej i jarmużu – przepisy Shazi i Cricket dobrze odżywią i zadowolą każdego bobasa. Przepisy dla brzdąców (1–3 lata) Wśród proponowanych potraw mamy pełnoziarnistą pizzę z awokado i kurczakiem, risotto z pszenicy płaskurki i trzech rodzajów fasoli oraz kulki ryżowe z pieczonym łososiem i zielonym groszkiem. Brzdącom na pewno zasmakują pyszne przekąski, takie jak: budyń truskawkowo-buraczany z mlekiem kokosowym i szałwią hiszpańską, koktajl z awokado, melonem i miętą, muffinki z bananem, kawałkami czekolady i komosą ryżową, a także grillowane kanapki z masłem orzechowym i rozgniecionymi jagodami.