Tradycyjna i współczesna kuchnia rosyjska

Agnieszka Koroś, Inna Łukasik
Tradycyjna i współczesna kuchnia rosyjska
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Ponad 2000 przepisów zebranych ze wszystkich regionów RosjiZapraszamy do spotkania z wielowiekowymi tradycjami rosyjskiej sztuki kulinarnej, łączącej smak potraw europejskich i niepowtarzalny aromat kuchni orientu z atmosferą słowiańskiej gościnności.Wśród tradycyjnych potraw znajdziecie Państwo przepisy na: pielmienie ze śmietaną, bliny z kawiorem, boeuf Stroganow, kołduny, kulebiak faszerowany grzybami,śledziki z cebulą, łososia w bukiecie jarzyn, jesiotra w galarecie.Kuchnia rosyjska zawiera również opisy przygotowania, m.in. rosyjskiego bulionu, chłodnika, kapuśniaku, solanki, barszczu i uchy (zupy rybnej) oraz prezentuje przepisy na starorosyjskie dania, podawane niegdyś na stół rosyjskich carów.
Data wydania: 2012-10-22
ISBN: 978-83-7544-477-3, 9788375444773
Wydawnictwo: REA
Stron: 584
dodana przez: Catta
Mamy 1 inne wydanie tej książki

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Czy ja dobrze widzę, że znasz książkę Tradycyjna i współczesna kuchnia rosyjska? Koniecznie daj znać, co o niej myślisz w recenzji!
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Tradycyjna i współczesna kuchnia rosyjska. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl