Zastosuj odkrycia naukowców w swojej kuchni! Poznaj prosty przepis na zapobieganie chorobom nowotworowym!
Lekarze zgodni są co do jednego: zachorowania na raka można by w wielu przypadkach uniknąć! Ten, kto np. je dużo warzyw i owoców, przyjmuje cenne składniki odżywcze i substancje czynne, wspomagając tym samym naturalną zdolność organizmu do samoleczenia. Badania przeprowadzone wśród ludności różnych państw i kontynentów wskazują na to, że istnieją rejony, w których sposób odżywiania jest kluczem do zdrowia mieszkańców. Czy można więc, stosując właściwą dietę, istotnie zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka? Prof. dr Michael Hamm, dietetyk specjalizujący się w profilaktyce chorób i wykładowca w Wyższej Szkole Nauk Stosowanych w Hamburgu, jest przekonany, że tak. Swoją wiedzę opiera na doświadczeniach Światowego Funduszu Badań nad Rakiem, którego raport naukowy należy obecnie do najbardziej wiarygodnych na świecie i stanowi podstawę do opracowywania metod zapobiegania chorobom nowotworowym.
Lekarze zgodni są co do jednego: zachorowania na raka można by w wielu przypadkach uniknąć! Ten, kto np. je dużo warzyw i owoców, przyjmuje cenne składniki odżywcze i substancje czynne, wspomagając tym samym naturalną zdolność organizmu do samoleczenia. Badania przeprowadzone wśród ludności różnych państw i kontynentów wskazują na to, że istnieją rejony, w których sposób odżywiania jest kluczem do zdrowia mieszkańców. Czy można więc, stosując właściwą dietę, istotnie zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka? Prof. dr Michael Hamm, dietetyk specjalizujący się w profilaktyce chorób i wykładowca w Wyższej Szkole Nauk Stosowanych w Hamburgu, jest przekonany, że tak. Swoją wiedzę opiera na doświadczeniach Światowego Funduszu Badań nad Rakiem, którego raport naukowy należy obecnie do najbardziej wiarygodnych na świecie i stanowi podstawę do opracowywania metod zapobiegania chorobom nowotworowym.