140 przepisów &ndash nie tylko kuchni wegetariańskiej! Kuchnia zgodna z duchem czasu!Jak gotować groch i fasolę? Do czego wykorzystać wywar z soczewicy? Które odmiany soi są najsmaczniejsze? Dlaczego warto włączyć do swojej diety ciecierzycę?Książka dla wielbicieli roślin strączkowych, a w niej &ndash 140 zaskakujących receptur. Lubisz swojskie dania? Wybierz jeden z aż sześci u wariantów grochówki, gołąbki lub naleśniki. Szukasz oryginalnego sposobu na podanie mięsa? Przyrządź wieprzowinę z fasolą po chińs ku. Masz ochotę na kulinarną odmianę? Połącz znane potrawy z nowymi dodatkami &ndash zaserwuj krokiety sojowe, pasztet z soczewicy i marc hwi, pierożki z grochem... A jeśli potrzebujesz pomysłu na sycący i zdrowy deser, zwróć uwagę na mufinki z soją, pączki z soczewicy lub tartę z ciecierzycą.