Sery. Gatunki, rodzaje, smaki. Przepisy na sałatki, przekąski, sosy, dania na gorąco, desery

Hanna Szymanderska
Sery. Gatunki, rodzaje, smaki. Przepisy na sałatki, przekąski, sosy, dania na gorąco, desery
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

PRZEPISY NA SAŁATKI, PRZEKĄSKI, SOSY, DANIA NA GORĄCO I DESERY Sery to jeden z najstarszych, znanych człowiekowi produktów spożywczych. Dokładnie nie wiadomo, kiedy i gdzie wyprodukowano pierwszy ser. Najprawdopodobniej stało się to ponad 10 000 lat temu, kiedy to udomowiono w Mezopotamii kozy i owce. Dzisiaj przegryzając ulubiony ser smakowitymi winogronami i popijając lampką wina z wdzięcznością myślimy o przodkach. Ser króluje w kuchni pod różnymi postaciami. W książce znajduje się ponad 300 przepisów na dania z serem jako głównym składnikiem, dodatkiem lub deserem. W każdej postaci jest niezwykły, pełen aromatu i smaku. Podane przepisy pochodzą z różnych stron świata i pokazują, jak bardzo jesteśmy w kuchni pomysłowi.
Data wydania: 2006
ISBN: 978-83-7404-633-6, 9788374046336
Wydawnictwo: Bauer

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Książka Sery. Gatunki, rodzaje, smaki. Przepisy na sałatki, przekąski, sosy, dania na gorąco, desery nie ma jeszcze recenzji. Znasz ją? Może napiszesz kilka słów dla innych Kanapowiczów?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Sery. Gatunki, rodzaje, smaki. Przepisy na sałatki, przekąski, sosy, dania na gorąco, desery. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl