Nowy poradnik dedykowany zarówno winiarzom początkującym, jak i bardziej zaawansowanym. Przewodnik prowadzący przez cały proces przygotowywania domowych win i opisujący wpływ kolejnych etapów na sukces winiarskiej przygody. Źródło cennej wiedzy z zakresu biotechnologii i praktycznych porad, opartych m.in. na wynikach wieloletnich prac laboratoryjnych i informacjach z najnowszej literatury fachowej. Wszystko, co trzeba wiedzieć o potencjale surowców winiarskich w naszej strefie klimatycznej, o akcesoriach, drożdżach, pożywkach i innych dodatkach. Publikacja wzbogacona jest o sto sprawdzonych przepisów na wina gronowe, owocowe, kwiatowe i zbożowe, na cydry i miody pitne. Wyjątkowa i długo oczekiwana książka w atrakcyjnej cenie.
Autorka, dr inż. Ewa Kwapisz, jest biotechnologiem z ogromnym doświadczeniem w zakresie doskonalenia procesów domowego wyrobu win.
Autorka, dr inż. Ewa Kwapisz, jest biotechnologiem z ogromnym doświadczeniem w zakresie doskonalenia procesów domowego wyrobu win.