Olga Smile przekonuje, że zaprawy można robić przez cały rok!
Latem zapełnia słoiki przetworami z truskawek, rabarbaru, porzeczek, wiśni, pomidorów, cukinii i ogórków oraz mnóstwa innych rosnących wówczas owoców i warzyw.
Gdy opadają pierwsze liście, przychodzi czas m.in. na galaretkę z jabłek, konfiturę z gruszek i kapustę zaprawianą na wiele sposobów.
Po pierwszych przymrozkach zaś autorka smaży jarzębinę z jabłkiem, tarninę i żurawinę, które wyśmienicie smakują do mięs.
Zimą z kolei, kiedy cytrusy są najsmaczniejsze, przyrządza marmoladę pomarańczową i galaretkę mandarynkową. To także pora na anyżkowy dżem z fig, konfiturę melonową oraz dżem z suszonych moreli i gruszek.
Receptury na te wszystkie pyszności zamknięte w słoikach, a także na wiele innych przetworów, znajdziesz w niniejszej publikacji.
Latem zapełnia słoiki przetworami z truskawek, rabarbaru, porzeczek, wiśni, pomidorów, cukinii i ogórków oraz mnóstwa innych rosnących wówczas owoców i warzyw.
Gdy opadają pierwsze liście, przychodzi czas m.in. na galaretkę z jabłek, konfiturę z gruszek i kapustę zaprawianą na wiele sposobów.
Po pierwszych przymrozkach zaś autorka smaży jarzębinę z jabłkiem, tarninę i żurawinę, które wyśmienicie smakują do mięs.
Zimą z kolei, kiedy cytrusy są najsmaczniejsze, przyrządza marmoladę pomarańczową i galaretkę mandarynkową. To także pora na anyżkowy dżem z fig, konfiturę melonową oraz dżem z suszonych moreli i gruszek.
Receptury na te wszystkie pyszności zamknięte w słoikach, a także na wiele innych przetworów, znajdziesz w niniejszej publikacji.