Przedwojenne przysmaki to zbiór przepisów kulinarnych z czasów, kiedy spotkania przy stole stanowiły ważny element życia rodzinnego i towarzyskiego, miały ustalony przebieg oraz odpowiednią oprawę. Zachęcamy do wypróbowania receptur z pierwszej połowy zeszłego stulecia ? przekonacie się, że wciąż sprawdzają się one wyśmienicie. Wszystkie zawarte w książce propozycje można bez kłopotu zrealizować współcześnie, z dostępnych w polskich sklepach produktów. Są wśród nich receptury zarówno na potrawy wykwintne, jak i na dania proste. Dzięki dokładnemu opisowi przygotowania poradzą sobie z nimi nie tylko pasjonaci gotowania, ale także osoby o skromniejszych umiejętnościach kulinarnych. Na końcu książki została umieszczona praktyczna podpowiedź dla każdej pani domu ? warianty menu na mniej i bardziej odświętne okazje, które z pewnością ułatwią zaplanowanie proszonego obiadu. Ewa Aszkiewicz jest znaną i cenioną autorką książek kucharskich. Od lat pieczołowicie kultywuje bogate tradycje kulinarne swojej rodziny, sięgające połowy XIX wieku.