Na pewno znasz to niecierpliwe radosne wyczekiwanie, ktore towarzyszy przygotowywaniu domowych wypiekow. A także satysfakcję, gdy kuchnię wypełniają kuszące zapachy, rodzina patrzy z zachwytem, a Ty wyjmujesz z piekarnika aromatyczną, rumianą pizzę… Autorka kulinarnego poradnika sięga do wspaniałej tradycji kuchni włoskiej. Proponuje przepisy, ktore zadowolą każde podniebienie: rozpływające się w ustach fantastyczne pizze, przerożne rodzaje chleba, począwszy od tradycyjnych, a skończywszy na tych bardziej wymyślnych, smakołyki zapiekane w cieście, placki, quiche i tarty. Pokazuje, jak wykonać malutkie arcydzieła kulinarne i mnostwo pikantnych dań jajecznych. Przepisy zostały opracowane nie tylko z myślą o smaku i wyglądzie potraw, lecz także o zdrowiu biesiadnikow. Wiele pyszności można spokojnie zaserwować osobom z alergiami pokarmowymi oraz stroniącym od nabiału i produktow pszenicznych. Czego chcieć więcej?