W Niezwykłych obiadach ze zwykłych składników Grzegorz Labuda przekonuje, że wyszukane dania wcale nie muszą być drogie i skomplikowane w przygotowaniu.
Autor, doświadczony szef kuchni wielu restauracji, nawet ze skromnego śledzia przyrządza intrygującą przystawkę w postaci tatara, a prozaiczną zupę ziemniaczaną zamienia w prawdziwą poezję smaku.
W tej książce prezentuje 30 obiadowych menu składających się z dwóch dań. Znajdziecie tu propozycje odpowiednie zarówno na niedzielny obiad w gronie najbliższych, jak i na specjalną uroczystość.
Grzegorz Labuda ? członek elitarnej Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Pracował jako szef kuchni w takich renomowanych hotelach, jak Zamek Jan III Sobieski w Rzucewie, Villa Sedan w Sopocie, Hotel Nadmorski w Gdyni i Blow Up Hall 5050 w Poznaniu.
W Hotelu Nadmorskim przygotowywał menu podczas szczytu polsko-ukraińskiego (A. Kwaśniewski ? W. Juszczenko) w 2005 roku i wizyty George?a Busha w 2007 roku.
Obecnie prowadzi kuchnię i restaurację w ekskluzywnym hotelu Platinum Palace we Wrocławiu.
Autor, doświadczony szef kuchni wielu restauracji, nawet ze skromnego śledzia przyrządza intrygującą przystawkę w postaci tatara, a prozaiczną zupę ziemniaczaną zamienia w prawdziwą poezję smaku.
W tej książce prezentuje 30 obiadowych menu składających się z dwóch dań. Znajdziecie tu propozycje odpowiednie zarówno na niedzielny obiad w gronie najbliższych, jak i na specjalną uroczystość.
Grzegorz Labuda ? członek elitarnej Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Pracował jako szef kuchni w takich renomowanych hotelach, jak Zamek Jan III Sobieski w Rzucewie, Villa Sedan w Sopocie, Hotel Nadmorski w Gdyni i Blow Up Hall 5050 w Poznaniu.
W Hotelu Nadmorskim przygotowywał menu podczas szczytu polsko-ukraińskiego (A. Kwaśniewski ? W. Juszczenko) w 2005 roku i wizyty George?a Busha w 2007 roku.
Obecnie prowadzi kuchnię i restaurację w ekskluzywnym hotelu Platinum Palace we Wrocławiu.