W niniejszej publikacji Grzegorz Labuda ? szef kuchni wielu renomowanych restauracji ? prezentuje przepisy na dania idealne na Wigilię oraz na następne dni świąt.
Autor proponuje tradycyjne potrawy w nowej odsłonie ? np. prosty do przyrządzenia kulebiak z gotowego ciasta francuskiego czy barszcz czerwony ze śliwkami i z czerwonym winem ? a także ciekawe przystawki, które na pewno zachwycą świątecznych gości ? np. terrinę z wędzonego łososia z sosem chrzanowym czy pieczoną roladę z boczku.
W książce znajdziesz również całą gamę przepisów na mięso i drób ? m.in. na pieczoną gęś z pomarańczami ? które pozwolą Ci przygotować iście królewski obiad.
Autor proponuje tradycyjne potrawy w nowej odsłonie ? np. prosty do przyrządzenia kulebiak z gotowego ciasta francuskiego czy barszcz czerwony ze śliwkami i z czerwonym winem ? a także ciekawe przystawki, które na pewno zachwycą świątecznych gości ? np. terrinę z wędzonego łososia z sosem chrzanowym czy pieczoną roladę z boczku.
W książce znajdziesz również całą gamę przepisów na mięso i drób ? m.in. na pieczoną gęś z pomarańczami ? które pozwolą Ci przygotować iście królewski obiad.