W serii „Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej” prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne – nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.
„Mięso” to siódmy tom piętnastotomowej serii.
Dowiesz się z niego m.in.:
* jak przygotować podroby, aby były delikatne i smaczne,
* skąd się wzięła moda na sztufady z wołowiny,
* czym się różnią filety od kotletów,
* jakie mięso jest najlepsze na pieczeń,
* jak prawidłowo przygotować sznycle wiedeńskie oraz wiele innych dań.
Ponad 80 pięknie ilustrowanych przepisów to idealne źródło inspiracji kulinarnych dla całej rodziny, a także niezastąpiona pomoc przy układaniu codziennego menu.
„Mięso” to siódmy tom piętnastotomowej serii.
Dowiesz się z niego m.in.:
* jak przygotować podroby, aby były delikatne i smaczne,
* skąd się wzięła moda na sztufady z wołowiny,
* czym się różnią filety od kotletów,
* jakie mięso jest najlepsze na pieczeń,
* jak prawidłowo przygotować sznycle wiedeńskie oraz wiele innych dań.
Ponad 80 pięknie ilustrowanych przepisów to idealne źródło inspiracji kulinarnych dla całej rodziny, a także niezastąpiona pomoc przy układaniu codziennego menu.