Wszystko, co chcesz wiedzieć o kupowaniu, gotowaniu i jedzeniu warzyw.
Co można zrobić z soczewicą? Co to jest bulgur? Jak przyrządzić smaczne tofu? Jakie przyprawy najpełniej wydobędą smaki dań bezmięsnych? Jak robić zakupy? W jaki sposób przygotowywać składniki dań? Na te i inne pytania odpowiedzi w naszej książce znajdą zarówno prawdziwi wegetarianie, jak i "wegetarianie okresowi", sięgający po bezmięsne dania od czasu do czasu, odpowiedzi rzeczowe, podane przystępnie i dowcipnie.
- Książka skierowana do wszystkich, którzy uważają, że posiłek bez mięsa nie jest zbyt skromny
- Przepisy zarówno początkujący, jak i bardziej zaawansowani kucharzy, tradycjonalistów i poszukujących nowinek smakowych
- Potrawy kuchnie różnych regionów świata, urozmaicone i aromatyczne, dostarczające rozkoszy podniebieniu.
Co można zrobić z soczewicą? Co to jest bulgur? Jak przyrządzić smaczne tofu? Jakie przyprawy najpełniej wydobędą smaki dań bezmięsnych? Jak robić zakupy? W jaki sposób przygotowywać składniki dań? Na te i inne pytania odpowiedzi w naszej książce znajdą zarówno prawdziwi wegetarianie, jak i "wegetarianie okresowi", sięgający po bezmięsne dania od czasu do czasu, odpowiedzi rzeczowe, podane przystępnie i dowcipnie.
- Książka skierowana do wszystkich, którzy uważają, że posiłek bez mięsa nie jest zbyt skromny
- Przepisy zarówno początkujący, jak i bardziej zaawansowani kucharzy, tradycjonalistów i poszukujących nowinek smakowych
- Potrawy kuchnie różnych regionów świata, urozmaicone i aromatyczne, dostarczające rozkoszy podniebieniu.