Wśród całej masy blogów poświęconych przeróżnym codziennym aktywnościom do najpopularniejszych należą te poświęcone przygodom kulinarnym. Wykonanie atrakcyjnej fotografii posiłku wymaga pomysłu, kunsztu, umiejętności i… silnej woli, żeby nie spałaszować fotografowanego obiektu przed zakończeniem sesji!
W tej książce znajdziesz najcenniejsze informacje dotyczące podstaw fotografii. Rodzaje oświetlenia, głębia ostrości, rodzaje aparatów i formaty plików - to tylko część zagadnień, z którymi zapoznasz się na kolejnych stronach. Nauczysz się planować kompozycję i wybierać odpowiednie ujęcie oraz poznasz potencjalne trudności. Dowiesz się, jak za pomocą perfekcyjnego ujęcia można wydobyć piękno nawet mało atrakcyjnych potraw. Ta książka to doskonałe źródło informacji, które sprawdzi się w rękach każdego kulinarnego blogera.
Dzięki tej książce:
poznasz tajniki sprzętu i oświetlenia
dowiesz się, co to jest głębia ostrości
odpowiednio skomponujesz zdjęcie
wykonasz atrakcyjne ujęcie każdej potrawy
Doskonały poradnik dla kulinarnych fotografów!