Ostatnio kiszonki wracają do łask, po odkryciu jak fantastycznie działają na nasze jelita, a przy tym na odporność naszego organizmu, więcej osób po nie sięga. W książce domowe kiszonki znajdziemy przepisy na klasyczne warzywa jak ogórek czy kapusta, jednak przepisy na nie są bardzo różnorodne, no bo czy próbowaliście kisić ogórki z miodem lub papryczką chili? Przepisy są innowacyjne, znajdziemy tu oprócz klasyki przepisy na selera, paprykę, bób, marchewkę, kalafiora i wiele innych. Oczywiście nie brak tu grzybów, buraczków czy kimichi. Przepisy obejmują też owoce (niezapomniany sak mego dzieciństwa to gruszki), ale mamy też napoje, jogurty, sery i fermentowane dodatki. Z tej książki dowiemy się od czego zacząć kiszenie, wszystko znajdziemy na kolorowych ilustracjach. Same przepisy są dość proste w wykonaniu, wszędzie mamy zdjęcia dania jakie wykonujemy, oraz opis właściwości danej kiszonki. Twarda oprawa sprawi, że książka nawet często używana w kuchni nie zniszczy się szybko. To co kto kisi ze mną pomarańcze z chili?