?Uwielbiam gotować dla rodziny oraz gości, no i oczywiście jeść!? ? wyznaje autorka, która od lat prowadzi słynące z wyśmienitego jadła gospodarstwo agroturystyczne w Beskidzie Niskim. Pierogi, kluski, naleśniki, placuszki to prawdziwa poezja polskiej kuchni. Potrawy te wprowadzają domowy klimat, miło jest przygotowywać je w towarzystwie ? lepienie pierogów w większym gronie to prawdziwa przyjemność! Tradycyjne przepisy autorka wzbogaca o zdrowe, naturalne dodatki, które sprawiają, że są to dania pełnowartościowe odżywczo. Uwzględnia przy tym rytm pór roku, proponując na zimę np. farsze z kasz, fasoli i soczewicy, na wiosnę i lato ? botwinkę, młodą pokrzywę, cały bukiet ziół oraz sezonowe owoce, a na jesień ? grzyby i orzechy. W Domowej pierogarni znajdziemy też pomysły na wykorzystanie takich regionalnych specjałów z owczego mleka, jak sery typu bryndza i oscypek, które są obecnie dostępne w całej Polsce.