Choć pewnie nie zdajesz sobie z tego sprawy, przygotowując posiłek swojemu dziecku, możesz robić mu krzywdę! Tak, to prawda. Niewiele osób rozumie powiązania pomiędzy chorobami dzieci a ich jadłospisem. Na szczęście pojawiła się książka napisana przez znaną lekarkę, dzięki której możesz świadomie troszczyć się o swoją pociechę. Dr Kelly Dorfman specjalizuje się w rozwiązywaniu problemów zdrowotnych poprzez odżywianie. Prowadzi wykłady na temat diety i zdrowia oraz jest autorką wielu artykułów na temat dzieci i ich odżywiania. Zwykle trafiają do niej pacjenci rozczarowani wizytami u wielu specjalistów. Dr Dorfman podsuwa takim rodzicom narzędzia, z którymi sami mogą świadomie konstruować dietę swoich dzieci i uwolnić je od antybiotyków i innych chemicznych specyfików. Dzięki tej publikacji poznasz znaczenie cynku w diecie i sposoby na unikanie problemów wynikających z nietolerancji glutenu i kazeiny. Dowiesz się, jak leczyć zaburzenia snu melatoniną, nadpobudliwość magnezem, a niepokój olejem rybnym. Znajdziesz tutaj również łatwy w zastosowaniu program żywieniowy, dzięki któremu możesz zoptymalizować dietę swoich pociech. Niech Twoje dziecko je na zdrowie!