Dieta, która wzmacnia kości

Wanda Jackowska
Dieta, która wzmacnia kości
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Moc kości to jeden z najważniejszych elementów sprawnego funkcjonowania organizmu. Przez całe nasze życie muszą się zmieniać i nieustannie przebudowywać swoją strukturę, aby dostosowywać się do spełniania nowych ról. Co 5-6 lat następuje całkowita wymiana wapnia. Dlatego tak istotne jest, czy prawidłowo odżywiamy nasze kości. Trzeba pamiętać, że mleko i produkty mleczne to główne źródła wapnia, a szpinak i szczaw - bogate w szczawiany - utrudniają jego wchłanianie. Konieczne też jest dostarczanie organizmowi witaminy D w pożywieniu. W książce znajduje się 168 przepisów na pyszne potrawy ułatwiające właściwą pracę naszemu organizmowi. Przepisy zawarte w książce proponują dietę bogatą w wapń i witaminę D, która ułatwia jego przyswajanie. Mocne kości są ważne zarówno w młodym, jak i starszym wieku. Prawidłowe odżywianie zapewni właściwy wzrost kości, a także pomoże w zachowaniu ich dobrej jakości. 160 przepisów na smaczne i łatwe w wykonaniu dania, to sposób na zdrowie i sprawność przez długie lata!
Data wydania: 2006
ISBN: 978-83-7404-459-2, 9788374044592
Wydawnictwo: Bauer

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Książka Dieta, która wzmacnia kości nie ma jeszcze recenzji. Znasz ją? Może napiszesz kilka słów dla innych Kanapowiczów?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Dieta, która wzmacnia kości. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl