Moc kości to jeden z najważniejszych elementów sprawnego funkcjonowania organizmu. Przez całe nasze życie muszą się zmieniać i nieustannie przebudowywać swoją strukturę, aby dostosowywać się do spełniania nowych ról. Co 5-6 lat następuje całkowita wymiana wapnia. Dlatego tak istotne jest, czy prawidłowo odżywiamy nasze kości. Trzeba pamiętać, że mleko i produkty mleczne to główne źródła wapnia, a szpinak i szczaw - bogate w szczawiany - utrudniają jego wchłanianie. Konieczne też jest dostarczanie organizmowi witaminy D w pożywieniu. W książce znajduje się 168 przepisów na pyszne potrawy ułatwiające właściwą pracę naszemu organizmowi. Przepisy zawarte w książce proponują dietę bogatą w wapń i witaminę D, która ułatwia jego przyswajanie. Mocne kości są ważne zarówno w młodym, jak i starszym wieku. Prawidłowe odżywianie zapewni właściwy wzrost kości, a także pomoże w zachowaniu ich dobrej jakości. 160 przepisów na smaczne i łatwe w wykonaniu dania, to sposób na zdrowie i sprawność przez długie lata!