Książka, która rozwiewa wątpliwości na temat tego czy i kiedy dieta eliminacyjna jest niedoborowa. Kiedy eliminujemy pokarmy z diety? Dlaczego tak wiele osób się na to decyduje? Co na ten temat mówi nauka? I najważniejsze - jak podejść do tematu, żeby faktycznie sobie pomóc, a nie zaszkodzić?
Poradnik napisany z myślą o osobach, które głównie z powodów zdrowotnych, czasowo lub na stałe, eliminują poszczególne produkty lub grupy produktów z jadłospisu. Przyczyn takiej decyzji może być wiele - od względów zdrowotnych, aż po świadomość ekologiczną czy przekonania. Jeśli należysz do tej grupy to ta książka jest właśnie dla Ciebie.
Z tej książki dowiesz się:
- Jakie są najpopularniejsze diety eliminacyjne?
- W jakich schorzeniach się je wprowadza i kiedy ma to uzasadnienie?
- Które diety można zbilansować, a które są niedoborowe?
- Na co zwracać uwagę bilansując dietę eliminacyjną?
Książka, oprócz wiedzy naukowej zawiera także historie pacjentów z którymi rozmawiałam między innymi podczas moich szkoleń, a także praktyczne porady płynące z mojego – wieloletniego już – doświadczenia w temacie stosowania diety eliminacyjnej. Mam nadzieję, że stanie się dla Ciebie wartościowym źródłem wiedzy i inspiracji!