Cytaty z książki "Dekorowanie ciast ciasteczek i tortów"

Dodaj nowy cytat
Upieczenie blachy ciasteczek lub babeczek to dla mnie jeden z najprzyjemniejszych sposobów spędzania poranka.
Krem lub lukier uformowany na wypiekach w wysokie wzgórza czy rozsmarowany w artystyczne zawijasy sprawia, że ciasto wygląda wyjątkowo efektownie.
Jeśli planujesz często piec dekorowane ciasta i ciasteczka, warto zainwestować w kupno zestawu końcówek do wyciskania w różnych kształtach i rozmiarach.
Marcepanowe marchewki i króliczki można przygotować z wielodniowym wyprzedzeniem i przechowywać w szczelnym pojemniku. Na babeczkach należy je ułożyć tuż przed podaniem, w przeciwnym razie barwnik spożywczy przesiąknie na lukier.
Zwykłe babeczki staną się wyjątkowe, gdy ozdobisz je cukrowymi motylami z barwionymi skrzydełkami.
Babeczki udekorowane kaskadą owoców i delikatnym różowym kremem o zapachu truskawek to najwspanialszy deser lata.
© 2007 - 2024 nakanapie.pl