Apetyczna książka napisana z myślą o tych, którzy pragną nauczyć się sztuki czekoladnictwa od samych mistrzów i wykonać we własnej kuchni musy, praliny, ciasta i dekoracje, wszystko na bazie czekolady. Dzięki poradom Omara Busi, znanego cukiernika specjalizującego się w wytwarzaniu czekolady, można łatwo poznać podstawowe sztuczki i techniki profesjonalnego wytwarzania i dekorowania deserów „czekoladowych”, którym trudno się oprzeć. Odbiorcy: - wszyscy, którzy uwielbiają smak czekolady i chcą nauczyć się podstawowych sztuczek wytwarzania i dekorowania „czekoladowych” deserów, - osoby, które chcą poznać przepisy na musy, praliny oraz ciasta na bazie czekolady. Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę: - zawiera wszelkie informacje dotyczące sztuki czekoladnictwa, - można łatwo nauczyć się wytwarzania czekolady od samych mistrzów, - poradnik zawiera mnóstwo wskazówek niezbędnych do obróbki czekolady w wielu wariantach, - w książce znajdują się przepisy na musy, praliny, ciasta i dekoracje, wszystko na bazie czekolady, - dzięki tej apetycznej lekturze można poznać techniki nieodzowne do wydobycia tego, co najlepsze z czekolady.