Czekolada. Ponad 100 przepisów na ciasta, kremy i czekoladki

Francesca Badi, Omar Busi
Czekolada. Ponad 100 przepisów na ciasta, kremy i czekoladki
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Apetyczna książka napisana z myślą o tych, którzy pragną nauczyć się sztuki czekoladnictwa od samych mistrzów i wykonać we własnej kuchni musy, praliny, ciasta i dekoracje, wszystko na bazie czekolady. Dzięki poradom Omara Busi, znanego cukiernika specjalizującego się w wytwarzaniu czekolady, można łatwo poznać podstawowe sztuczki i techniki profesjonalnego wytwarzania i dekorowania deserów „czekoladowych”, którym trudno się oprzeć. Odbiorcy: - wszyscy, którzy uwielbiają smak czekolady i chcą nauczyć się podstawowych sztuczek wytwarzania i dekorowania „czekoladowych” deserów, - osoby, które chcą poznać przepisy na musy, praliny oraz ciasta na bazie czekolady. Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę: - zawiera wszelkie informacje dotyczące sztuki czekoladnictwa, - można łatwo nauczyć się wytwarzania czekolady od samych mistrzów, - poradnik zawiera mnóstwo wskazówek niezbędnych do obróbki czekolady w wielu wariantach, - w książce znajdują się przepisy na musy, praliny, ciasta i dekoracje, wszystko na bazie czekolady, - dzięki tej apetycznej lekturze można poznać techniki nieodzowne do wydobycia tego, co najlepsze z czekolady.
Data wydania: 2018
ISBN: 978-83-7971-432-2, 9788379714322
Wydawnictwo: Jedność
Stron: 256

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Książka Czekolada. Ponad 100 przepisów na ciasta, kremy i czekoladki nie ma jeszcze recenzji. Znasz ją? Może napiszesz kilka słów dla innych Kanapowiczów?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Czekolada. Ponad 100 przepisów na ciasta, kremy i czekoladki. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl