Olejek różany – bułgarskie złoto
Nesebyr – perła Morza Czarnego
Ikony i freski w monasterze Rilskim
Do obiadu Bułgarzy poczęstują nas rakijąz winogron lub śliwek, a na południowym zachodzie – czerwonym winem otrzymywanym z winogron z Mełnika. Przy stole przed domem w cieniu daszku z winorośli (asma) spędzimy długie godziny na pogawędkach, oczarowani bułgarską gościnnością.
Pamela Kaczmarek, autorka przewodnika oraz bloga Podróż z fantazją, czyli Bułgaria poza szlakiem
Rozszerzamy rzeczywistość
Dzięki aplikacji Pascal AR zobaczysz to, czego w książce pokazać się nie da!
Pobierz aplikację i skieruj swój telefon lub tablet na strony oznaczone symbolem Pascal AR, żeby
zobaczyć przygotowane dla ciebie filmiki. Więcej informacji znajdziesz na s. 5.
4 kroki do udanej podróży!
INSPIRATOR – precyzyjnie zaplanowane wycieczki, osobiste relacje autorów
ZWIEDZANIE – ciekawe miejsca, których nie znajdziesz nigdzie indziej, porady i rekomendacje autorów
POZNAJ BUŁGARIĘ – wszystko, co musisz wiedzieć, aby zrozumieć ten kraj
ZAPLANUJ WYPRAWĘ – krok po kroku zorganizuj idealną podróż