Bezpieczeństwo żywności w erze globalizacji

Stanisław Kowalczyk
Bezpieczeństwo żywności w erze globalizacji
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Wszyscy interesujemy się żywnością. Ona warunkuje nasze istnienie. Mamy świadomość, że od jej jakości w dużym stopniu zależy nasze zdrowie i jakość naszego życia. Jednocześnie gwałtowny rozwój produkcji i przetwórstwa żywności na skalę masową wywołuje u konsumentów poczucie utraty kontroli nad tym, co spożywają. Postępujące procesy globalizacyjne to poczucie pogłębiają. Przed władzami stoi teraz - obok odwiecznego zadania wyżywienia obywateli - zadanie zapewnienia, że żywność będzie bezpieczna. Jakie mechanizmy polityczne i prawne stoją na straży tego bezpieczeństwa? Jaka jest skala problemu bezpieczeństwa żywności i jakie są podstawowe zagrożenia w tym względzie? Jakie służby i uregulowania prawne mają nas przed nimi chronić? Oto główne tematy tej książki.
Data wydania: 2009
ISBN: 978-83-7378-459-8, 9788373784598
Wydawnictwo: Szkoła Główna Handlowa w Warszawie

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Coś mi się wydaje, że książka Bezpieczeństwo żywności w erze globalizacji aż się prosi o Twoją recenzję. Chyba jej nie odmówisz?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Bezpieczeństwo żywności w erze globalizacji. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl