Pani Ewa Aszkiewicz w książce pt.'' Kuchnia Polska. Doskonałe przepisy dla każdej Pani Domu'' tym razem proponuje swoim Czytelnikom 1001 przepisów, które są sprawdzone i unowocześnione.
Sposób prezentacji przekonuje mnie jako Czytelniczkę, że nabieram chęć do wykonania jakiejkolwiek przedstawionej przez autorkę potrawy.
Dzięki temu, że Pani Ewa Aszkiewicz korzysta, z rad babci Antoniny to doskonale sama odnalazła się w świecie kulinarnym i dzieli się przy tym własną wiedzą.
Dania, które warte są, przyrządzenia są, następujące: sos wiosenny, sos wiosenny delikatny, sos winogronowy, buraczki zasmażane po staropolsku, fasolka szparagowa zapiekana, kalafior zapiekany z sosem serowym, kapusta włoska zasmażana, kapusta z grochem, surówka z papryki i pomidorów, zupa budyniowa z herbatnikami, staropolska zupa – NIC, zupa cygańska, zupa jarzynowa jesienna, kotlety schabowe, placek migdałowy, drożdżowa babka śniadaniowa.
Przepisy zawarte na łamach tej książki warte są spróbowania, gdyż ich wykonanie stanowić będzie ucztę dla każdego smakosza polskiej kuchni.
Jeśli nawet występuje mała czcionka w tekście, w którym zamieszczona jest, informacja dotycząca ilości składników to wygrywa, pomysłowość przepisów autorstwa Pani Ewy Aszkiewicz.
Książka zawiera bardzo bogatą treść kulinarną: podaną liczbę kalorii, czas przygotowania, koszt wykonania każdego dania.
Miałam okazję wypróbować surówkę z papryki i pomidorów jest bardzo ...